Een van de eerste dingen die een startende ondernemer zal doen, is zorgen dat er een website komt. Maar waar moet je op letten? En hoe kun je er zeker van zijn dat die website nieuwe klanten gaat trekken? De volgende tien aspecten zijn van essentieel belang voor iedere website.

1. Een goede domeinnaam
Een simpele, duidelijk domeinnaam is een goed begin. Dingen die in een domeinnaam kunnen terugkomen zijn je bedrijfsnaam, de bedrijfstak en als je op de lokale markt werkt de naam van de stad of regio. Maar let er wel op dat de naam niet te lang wordt. Als iemand een tuinman in Alkmaar zoekt, dan zal het domein www.tuinman-alkmaar.nl veel eerder gevonden worden dan www.firmajansen.nl

2. Contact informatie
De contact gegevense zoals naam, adres, telefoonnummer en emailadres moeten makkelijk te vinden zijn. Bedenk dat dit essentiele informatie is voor een mogelijke nieuwe klant. Zorg dat deze informatie op iedere pagina goed zichtbaar is.

3. Geschikt voor smartphone en tablet
Weet je dat tegenwoordig meer dan 50% van de lokale zoekopdrachten vanaf een smartphone of tablet komt? Als je website niet geschikt is voor deze apparaten verliest je hiermee de helft van de mogelijke nieuwe klanten.


4. Integratie met Sociale Media

sociale media voor je nieuwe websiteDit is tegenwoordig een belangrijk middel om te communiceren met je klanten en doelgroep. Als je nog geen Twitter of Facebook account hebt, dan is het nu tijd om daar iets aan te doen. Het is een snelle en makkelijke manier om de producten en diensten van je bedrijf onder de aandacht van een groot publiek te brengen.

5. Laten zien dat je een echt bedrijf hebt
Het plaatsen van foto’s en video’s van je bedrijf laat de website er professioneel uitzien, en je bedrijflogo is een belangrijk instrument voor de herkenbaarheid van je onderneming, net zoals de kleuren van de huisstijl.

6. Belangrijkste pagina’s
Zorg ervoor dat de pagina’s waar je diensten en producten staan, makkelijk te vinden zijn. Dit zijn de key-pagina’s van de website. Als je persberichten verstuurd hebt, plaats ze dan ook op de website.

7. Snelheid
Hierover heb ik al eerder geschreven. Jaag geen bezoekers weg omdat uw website er te lang over doet om te laden. We leven in een snelle maatschappij.

8. SEO
SEO staat voor de Engelse afkorting : Search Engine Optimization, ofwel het optimaliseren van de website voor de zoekmachines. Een groot deel van de bezoekers van je website zal afkomstig zijn via zoekopdrachten. Het is belangrijk dat je voor de juiste zoektermen of keywords gevonden wordt.

9. Analyse
Laat op je website een analyse script installeren, waardoor je belangrijke informatie krijgt zoals : het aantal bezoekers, hoe lang blijven die op de website en welke pagina’s worden het meest bezocht. Ook krijg je antwoorden op de vraag hoe de bezoekers je site gevonden hebben. Waar komen ze vandaan en met welke zoekwoorden hebben ze je gevonden. Dat is belangrijke informatie zodat je eventueel kunt laten ingrijpen en bijsturen.

10. Uitstraling
Zorg dat de uitstraling van je website past bij je bedrijf. Een website van een kinderopvang heeft een heel andere uitstraling dan die van een advocaten kantoor, en de site van een technische onderneming is heel anders dan die van een tuinarchitect. Je website is geen doel op zich, maar is onderdeel van de totale marketing-mix.

About Albert Hoogendoorn

Albert Hoogendoorn is de eigenaar van AH Webdevelopment, een jong bedrijf dat wordpress websites en webshops maakt voor (veelal startende) ondernemers, zzp-ers, particulieren en non-profit organisaties. Vraag een offerte aan. | Neem contact met me op.

No Comments

Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *