Bij AH Webdevelopment wordt je eigen mobiele website speciaal ontwikkeld om op mobiele apparaten te gebruiken. Dit wil zeggen dat dit soort site gemaakt is om optimaal te functioneren op smartphones en tablets. Wanneer een flink deel van je bezoekers met deze mobiele apparaten naar je website komt, is de mobiele website de beste keuze. Een mobiele website komt ‘naast’ je gewone website, en een klein scriptje zorgt er voor dat de gebruiker altijd de juiste versie te zien krijgt.

Waarom zou je kiezen voor een mobiele website?

Met je mobiele website kun je alle mobiele bezoekers bereiken, en evenveel informatie in de website verwerken als je potentieel zou kunnen doen met je klassieke of een responsive website. Het verschil tussen een mobiele website en een responsive design website bestaat erin dat je mobiele website speciaal voor mobiel gebruik ontworpen wordt. Je mobiele gebruikers en bezoekers hebben behoefte aan snelle informatie die zo eenvoudig mogelijk wordt gebracht.

Het design van je mobiele website

Je mobiele website blinkt uit in eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. Wanneer je gewoon bent aan je conventionele site oude stijl, vind je mogelijk dat je mobiele website er een beetje te eenvoudig uitziet en tot vervlakking kan leiden. Bepaalde functies die tot de mogelijkheden behoren in klassieke websites, zul je niet aantreffen bij je mobiele website. Ben je een liefhebber van flash, dan zul je hier niet aan je trekken komen. Je moet er dus mee rekening houden dat flash niet tot de mogelijkheden behoort van je mobiele website.

Voordelen van een mobiele website

Je mobiele website richt zich volledig op de mobiele gebruiker. Zowel de lay-out, het menu als het lettertype worden door ons volledig op maat van jouw gebruikers ontworpen. Dankzij het grote lettertype zal je mobiele gebruiker niet langer het gevoel hebben dat hij constant een vergrootglas nodig te hebben. Ook zal je mobiele website het voordeel hebben dat er minder gescrolld moet worden om iets terug te vinden op de site. Je mobiele website wordt door ons zo ontworpen dat je alles direct kan terugvinden. Dit komt omdat wij  bij het ontwerp van je site ervoor zorgen dat de schermgrootte van het toestel waarvoor je site bedoeld wordt, altijd gerespecteerd wordt.

tap to call buttonOok biedt de mobiele websites functies die alleen op een mobiel apparaat thuis horen. Denk hierbij aan de “tap-to-call” functie, waarmee de gebruiker met éen druk op de knop de eigenaar van de website kan bellen. Ook de route functie met GPS ondersteuning is iets dat alleen op een mobiele website thuis hoort. Tegenwoordig behoren electronische coupons en loyaliteitsprogramma’s ook tot de mogelijkheden van mobiele websites. Je kunt dus met je mobiele website je eigen “bonus-kaart” beginnen.

Nadelen van een mobiele website

Je kunt een mobiele website niet bekijken op een conventionele klassieke pc. Lange teksten zijn niet geschikt om op je mobiel apparaat gelezen te worden, dus het kan zijn dat je bepaalde content opnieuw moet schrijven. Ook is een mobiele website is gebouwd op functionaliteit en minder op creatief design.

Het grootste nadeel is dat je mobiele website ‘naast’ je gewone website komt te staan. Als je dus wijzigingen wilt doorvoeren (denk bijvoorbeeld aan wijzigingen van tarieven) dan moet je dat op twee plekken doen.

About Albert Hoogendoorn

Albert Hoogendoorn is de eigenaar van AH Webdevelopment, een jong bedrijf dat wordpress websites en webshops maakt voor (veelal startende) ondernemers, zzp-ers, particulieren en non-profit organisaties. Vraag een offerte aan. | Neem contact met me op.

One Response to “Je eigen mobiele website”

  1. Marloes

    Mijn voorkeur gaat altijd uit naar een aparte website voor mobiel verkeer. Responsive en adaptive designs zijn goed, maar dan moet je steeds rekening houden met je content. Een responsive layout waar ik veels te lang door moet scrollen is alvast niet gebruikersvriendelijk.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *