Google heeft de gewoonte om regelmatig wijzigingen door te voeren in de manier waarop de zoekresultaten worden weergegeven. De laatste paar updates hadden tot doel om websites met echte content beter te laten scoren dan websites met een ‘vluchtig karakter’. De bedoeling hiervan is om de ‘zoekers’ de meest relevante en waardevolle sites aan te bieden in de zoekresultaten. De komende tijden zullen we zien dat er wijzigingen doorgevoerd gaan worden die websites met een hoge gebruikerswaarde een ‘bonus’ gaan geven in de zoekresultaten.

Per 21 april a.s. zal weer zo’n wijziging plaatsvinden. Kenmerk van de komende wijziging is, dat websites die geschikt zijn voor weergave op een tablet en smartphone, een voordeel krijgen ten opzichte van websites die daarvoor niet geschikt zijn. Natuurlijk is dat niet het enige criterium, maar het is wel iets waar je op kunt letten.

Hoeveel dit werkelijk uit gaat maken, is nu nog niet te zeggen, maar Google waarschuwt dat het verschil aanzienlijk kan zijn.

Mobile friendly test

Als je wil controleren of Google vindt dat je website ‘mobile friendly’ is, dan kun je dat hier testen :

https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

Vul het adres van je website in (inclusief http://) en druk op de knop “Analyze”.
De weergave die Google daarbij laat zien, kan iets afwijken van de werkelijke weergave op een smartphone.
Het gaat om het resultaat! Is je website mobile friendly ja of nee.

Alle websites die door AH-Webdevelopment worden gemaakt op basis van het WordPress CMS zijn gemaakt volgens de responsive methode en zijn dus mobile friendly. Deze web sites zullen dus geen nadeel ondervinden bij de komende verandering.

About Albert Hoogendoorn

Albert Hoogendoorn is de eigenaar van AH Webdevelopment, een jong bedrijf dat wordpress websites en webshops maakt voor (veelal startende) ondernemers, zzp-ers, particulieren en non-profit organisaties. Vraag een offerte aan. | Neem contact met me op.

No Comments

Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *