Een mooie nieuwe website verdient ook uitstekende webhosting. Ik kom nog wel eens in contact met klanten die zich hebben laten verleiden door grote namen, of extreem lage prijzen. Meestal loopt dat uit op een teleurstelling. Grote namen hebben niet altijd de beste prijs/kwaliteit verhouding, en budget hosting voor € 1 per maand is vaak erg traag.
Natuurlijk zijn de eisen voor een grote webshop heel anders dan voor een simpele site van een paar pagina’s. Toch laten de eisen die je aan een webhost kunt stellen zich als volgt samenvatten:

  • snelle servers
  • goede veiligheid
  • volledige set aan features, van email, sql databases, php 7.0 ondersteuning, enz.
  • redelijke prijs
  • 99,9% uptime
  • goede en snelle hulp bij verstoringen
  • 0ndersteuning als je er zelf een keer niet uit komt
  • moderne infrastructuur

Je wilt toch dat je nieuwe website snel zichtbaar wordt voor je bezoekers. Mensen worden steeds ongeduldiger en soms klikken ze al weg als ze twee seconden of meer moeten wachten. Bedenk daarbij dat een flink deel van je bezoekers je website met een smartphone zal bezoeken. En de internet verbinding voor mobiele aparaten is meestal wat trager.
Ik doe mijn uiterste best om bij het maken van nieuwe websites te letten op de snelheid. Maar de kwaliteit van de webhost is vaak van doorslaggevende betekenis.

Waar vind je een webhost die aan al die wensen voldoet? Bestaat die wel?

Ik heb inmiddels ruim 15 jaar ervaring met verschillende webhosting bedrijven. Overal was wel wat op aan te merken. Soms te duur, soms te traag. Soms miste belangrijke technische mogelijkheden of was de ondersteuning minimaal. Tot ik in 2011 op zoek ging naar een nieuwe webhost en me heb laten leiden door referenties in ISPGids.com. Daar vond ik een klein webhosting bedrijf met uitsluitend goede referenties.

En nu, zes jaar later laat ik nog steeds al mijn eigen websites met grote tevredenheid bij dat bedrijf hosten. Als mijn klanten zelf nog geen webhost hebben uitgezocht, dan raad ik dit bedrijf altijd aan. In de beginjaren had ik soms nog wel eens wat kritiek op de snelheid, maar inmiddels beschikt men uitsluitend over supersnelle SSD servers, waarop je website heerlijk snel wordt gehost.
Als ik naar de websites kijk die ik beheer (van mijn klanten en van mezelf), dan hebben die allemaal een uptime tussen de 99.5% en 99.99%. Af en toe is er ’s nachts een minuutje downtime, mogelijk als gevolg van onderhoud.

Soms heb ik wat vragen, of heb ik ondersteuning nodig. Als ik dan een ticket aanmaak, dan heb ik gegarandeerd binnen een kwartier een reactie. Ook ’s avonds en vaak ook in het weekend of op feestdagen. Al zet ik er bij dat het mag wachten tot de volgende werkdag, dan nog worden de tickets supersnel opgepakt. Waar vind je dat nog.
En dat allemaal ook nog voor een superredelijke prijs. De volledige pakketten worden al aangeboden vanaf € 1.75 per maand (ex-BTW). Heb je niet alle features nodig? Dan zijn er ‘basis pakketten’ voor nog minder.

Kortom ik ben super tevreden, en ik durf dit hosting bedrijf zonder aarzelen bij iedereen aan te bevelen.

Over welk bedrijf heb ik het eigenlijk? Ik heb het over WNED, hosting met een 10+

Benieuwd hoe de reacties nu zijn in IPSGids.com? Volg dan deze link.

 

About Albert Hoogendoorn

Albert Hoogendoorn is de eigenaar van AH Webdevelopment, een jong bedrijf dat wordpress websites en webshops maakt voor (veelal startende) ondernemers, zzp-ers, particulieren en non-profit organisaties. Vraag een offerte aan. | Neem contact met me op.

No Comments

Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *