Webdesign: een zegen of belemmering?

Webdesign gaat in eerste instantie over het vormgeven van websites voor het internet. Voor mij is die nadruk op het design (het vormgeven) te beperkt. Als webdesigner zie ik heel veel websites, die ik qua design geweldig vind. Helaas blijkt bij nadere bestudering dat een te eenzijdige focus op het design, ten koste kan gaan van verschillende andere aspecten van de website.

Een website doet over het algemeen niet mee aan een schoonheidswedstrijd. Een website moet bijdragen aan het doel van je bedrijf of organisatie. Houd daarom rekening met het feit dat een te sterke nadruk op het design van je website nadelige gevolgen kan hebben voor:

 • Niet responsive

  Een website met een geweldig design voor een laptop of desktop, hoeft er op een tablet of smartphone niet even goed uit te zien.

 • Slecht leesbaar

  De inhoud van de website is slecht leesbaar, of de belangrijke inhoud is moeilijk te vinden.

 • Niet functioneel

  Belangrijke pagina’s zoals een contact pagina of een pagina om offertes op te vragen ontbreken, of functioneren slecht.

 • Call to Action ontbreekt

  Een call to action nodigt de bezoeker van de website uit tot een bepaalde actie, vaak in de vorm van een opvallende button. Juist dit soort opvallende elementen blijven weg, als er teveel op de ‘schoonheid’ van het design wordt gelet.

AH Webdesign en -development maakt professionele websites speciaal voor non profit organisaties, zzp-ers, het MKB en particulieren. Natuurlijk willen ook mijn klanten een fraaie website hebben die er professioneel uitziet. Het is mijn taak als webdesigner om duidelijk te maken dat een bedrijf geen geld verdient door een website met het mooiste design te hebben. Nogmaals: het is geen beauty contest! Je website heeft en functie in de marketing en sales van je bedrijf. Dus mijn standpunt is dat functionaliteit boven design gaat.

Om een functionele website te kunnen maken, ga ik uit van de volgende vragen :

 • Wat is de doelgroep van je bedrijf?

 • Wat is het doel van de website?

 • Wat wil je dat bezoekers van je website gaan doen (actie)?

Op basis van deze gegevens bepaal ik samen met de klant welk aanbod op je website centraal staat.

En tenslotte ontwerp ik op basis van de functionele eisen een fraaie en professionele vormgeving voor je website. Natuurlijk moet je nieuwe website de uitstraling hebben die past bij je onderneming en je doelgroep (zakelijk, formeel, vrolijk, jeugdig, kleurrijk enz).

Bij dit alles moet je als webdesigner ook nog rekening houden met:

 • Verschillende beeldformaten

 • Verschillende webbrowsers

 • Vindbaarheid bij zoekmachines

 • Makkelijk te onderhouden

 • Snelheid

 • Veiligheid

 • Mogelijkheid om mee te groeien met je onderneming

Daarom adviseer ik een website die gebaseerd is op WordPress. Dit geeft je de mogelijkheid om binnen enkele minuten berichten (inclusief afbeeldingen en videos) te plaatsen. Bestaande berichten kunnen snel aangepast worden aan de actualiteit en dat alles zonder technische kennis.

Verder is het mogelijk om gebruik te maken van integratie met Google Maps, Youtube, Facebook of Twitter.

Webdesign met WordPress

WordPress is  een zeer uitgebreid en compleet open source content managment systeem (CMS). Oorspronkelijk was het bedoeld voor het beheren van weblogs (blogs), maar tegenwoordig maken ook grote namen als CNN gebruik van WordPress. Met een CMS kun je heel simpel zelf de inhoud van je website beheren. Het lijkt erop of je met een soort tekstverwerker bezig bent. Hierdoor is het maken en onderhouden van de website (teksten, afbeeldingen en videos) heel eenvoudig. Bij het opleveren van je website geef ik ongeveer een uur gratis instructie.

Een nieuw bericht met WordPress

 

Op deze pagina vind je mijn aantrekkelijke tarieven en een overzicht van alle Premium Eigenschappen waarmee ik mijn websites oplever.

Wil je meer weten? Neem dan contact met me op.

Vraag een offerte aan voor een nieuwe website

AH Webdesign Zaandam

Vraag een offerte aan...

Klik hier