De werkgroep Sumba Nederland stelt zich te doel om het erfgoed van het Indonesische eiland Sumba te bewaren. Er is in Nederland een flinke groep mensen die banden hebben met Sumba. In sommige gevallen hebben zij er zelf gewoond, of soms hebben zij die banden door hun ouders of grootouders.

De bestaande website van www.sumba-nederland.nl voldeed echt niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom heb ik op basis van het WordPress CMS een totaal nieuwe website gemaakt, waarbij de verschillende aspecten van het erfgoed allemaal een eigen plaats hebben gekregen.

Voor het ontwerp is uitgegaan van een sumbanese ikat (geweven doek), waarvan de kleuren overal op de website terugkomen.

About Albert Hoogendoorn

Albert Hoogendoorn is de eigenaar van AH Webdevelopment, een jong bedrijf dat wordpress websites en webshops maakt voor (veelal startende) ondernemers, zzp-ers, particulieren en non-profit organisaties. Vraag een offerte aan. | Neem contact met me op.

One Response to “Werkgroep Sumba Nederland”

 1. Burret Olde

  De werkgroep Sumba-Nederland heeft AH Webdesign gevraagd een nieuwe website te bouwen: http://www.sumba-nederland.nl De oude website was gratis gehost bij mijndomein, waardoor het meer een blog was. Eigenlijk was de oude site lelijk.

  Albert Hoogendoorn inventariseerde onze wensen en bouwde eerst enkele testpagina’s. Het contact verliep prettig. Wij konden reageren op die testpagina’s en bovendien gaf Albert ons goede suggesties. Onze site moet bezoekers o.a. uitnodigen te reageren en foto’s op te sturen. Dat is gelukt. Tijdens een gesprek gaf Albert tenslotte de instructie voor het beheer van de site.

  Mondeling en ook op papier gaf hij helder aan hoe wij nu zelf de site kunnen beheren. Voor vragen van onze kant blijft hij beschikbaar. De jaarlijkse hostingskosten zijn minimaal: 36,- euro. In korte tijd kregen wij de website die wij wilden: overzichtelijk en toch met veel informatie erop. Nu de website online is zijn we trots dat we ons zo presenteren!

  Magda Smilde en Burret Olde

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *