WordPress: Wat is het, en waarom zou je er voor kiezen? Waarom zou een lokale ondernemer uit Zaandam of omgeving, kiezen voor webdesign gebaseerd op dit systeem. In dit artikel wil ik je meenemen naar de keuze van een aantal grote instellingen, waarvan we altijd iets kunnen leren.

Als grote bedrijven of organisaties hun website aanpassen, dan zullen ze kiezen voor een stabiel en veilig platform met voldoende functionaliteit en mogelijkheden om aan hun wensen te voldoen. Het is ook belangrijk dat het gekozen systeem met de tijd kan meegroeien met de organisatie. WordPress is tegenwoordig het platform waarop veel grote organisaties hun website (laten) bouwen.

Hoewel WordPress zo’n tien jaar geleden begon als een platform voor Bloggers, heeft het zich sinds het uitkomen van versie 3.0 in 2010 ontwikkeld tot het meest populaire Content Management System (CMS). Op dit moment zijn er zo’n 60 miljoen WordPress websites, en van alle nieuwe websites wereldwijd gebruikt ruim 20% dit systeem.

Waarop moet je letten bij een nieuwe website?

Bij het kiezen van het platform voor je nieuwe website, zijn verschillende aspecten van belang.

1. Veiligheid
Veiligheid is van groot belang voor iedere website. Het telkens weer controleren van de code is een goede gewoonte om ieder platform veilig te houden. Omdat WordPress een open-source product is houden talloze ontwikkelaars zich bezig met de bron code, zodat er telkens weer verbeteringen en aanpassing gemaakt (kunnen) worden. Mochten er nieuwe veiligheidsproblemen ontdekt worden, dan wordt hiervoor meestal binnen uren of dagen een nieuwe patch uitgebracht, die met een paar muisklikken geïnstalleerd kan worden.

2. Stabiel, ook bij grote bezoekersaantallen
Wordpress is tegenwoordig de eerste keuze bij een aantal grote website met heel veel bezoekers. Denk hierbij aan CNN, Mashable, MSNBC en Best Buy, of veelbezochte site van beroemdheden als Ryan Secrest, JayZ en Katy Perry. Dit geeft wel aan dat WordPress ook op grote schaal zijn mannetje staat.

3. Organiseren van content
Met een keuze uit ruim 20.000 plugins en goed geteste thema’s is het voor iedere organisatie mogelijk om alle content (tekst, foto’s, video’s en andere media) goed te rangschikken en te organiseren. Bovendien is het mogelijk om WordPress uit te breiden met modules voor het tonen van je portfolio, het organiseren van veilingen, het maken van afgeschermde delen voor gebruikers met speciale rechten. Ook is integratie mogelijk met Facebook, Instagram, Paypal en diverse autoresponders.

4. Taakverdeling
Wordpress kan op eenvoudige wijze rechten toekennen aan gebruikers, waardoor die meer- of minder activiteiten kunnen uitvoeren op de website. Denk hierbij aan lezer, redacteur en webmaster. Hierdoor krijgt iemand die berichten plaatst op de site, precies genoeg rechten om die taak uit te voeren. Het installeren of verwijderen van de updates en plugins is daarentegen voorbehouden aan de webmaster (administrator).

5. Makkelijk te onderhouden
Iedereen die met een tekstverwerker als MS Word kan werken, kan ook berichten plaatsen met WordPress. Als je het wilt dan kun je zelfs een hele tekst opmaken in MS Word, en dat vervolgens met een knippen-en-plakken actie naar WordPress kopieëren.

6. Professionele support
Er is een enorme community van gedreven ontwikkelaars bezig met WordPress. Er zijn duizenden websites en forums die zich met niets anders bezighouden dan het geven van tips en support. Ook zijn er talloze (vaak gratis) cursussen beschikbaar die alle bijzonderheden van WordPress uit de doeken doen.

7. Prijsstelling
Wordpress is een gratis CMS, net zoals veel van de aangeboden plugins. Voor plugins met een bijzondere functie of een professioneel design moet meestal wel betaald worden. Vergelijk het met een auto. WordPress is het chassis met de motor, het gekozen thema is de carrosserie. De webdesigner en webdeveloper zijn dan te vergelijken met de styling en tuning werkplaats. Zij brengen je website tot leven en maken er iets unieks van.

Het bedrag dat hiervoor berekend wordt, varieert per designer. ah-webdesign biedt je een professionele WordPress website voor een heel redelijk bedrag. Hoe dat voor die prijs kan, lees je op de pagina tarieven. Wilt je hierover meer weten? Neem dan contact op met ah-webdesign te Zaandam, gespecialiseerd in WordPress webdesign.

About Albert Hoogendoorn

Albert Hoogendoorn is de eigenaar van AH Webdevelopment, een jong bedrijf dat wordpress websites en webshops maakt voor (veelal startende) ondernemers, zzp-ers, particulieren en non-profit organisaties. Vraag een offerte aan. | Neem contact met me op.

No Comments

Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *